کد خبر: ۴۱۱۱|
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۷
فرمانده اسبق سپاه، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را کابوسی برای راهزن های تاریخی برشمرد و گفت: راهزن های تاریخی از این ترس دارند که اگر کلام خلافی را مطرح کنند این مرکز سندی را رونمایی کند.

به گزارش مشرق، فرمانده اسبق سپاه، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را کابوسی برای راهزن‌های تاریخی برشمرد و گفت: راهزن‌های تاریخی از این ترس دارند که اگر کلام خلافی را مطرح کنند این مرکز سندی را رونمایی کند که باعث شرمساری‌شان شود.

نیروهای فعال در دفتر سیاسی سپاه پاسداران، از اوایل سال ۱۳۶۰ ثبت خاطرات و وقایع جنگ را باهدف تاریخ‌نگاری جنگ از محورهای تجاوز عراق به خاک ایران شروع کردند. این نیروها پس از فرازوفرودهای فراوان، به اتاق جنگ راه پیدا کردند و از طرح‌ریزی تا اجرای هر عملیات، مشغول گردآوری اسناد و مدارک و گزارش شدند.

فعالیت اصلی راویان از قبل از طرح‌ریزی عملیات فتح‌المبین رخ داد و فعالیت جدی آن‌ها از طرح‌ریزی تا اجرای فتح‌المبین آغاز شد. سرلشکر دکتر محسن رضایی که به‌تازگی فرمانده سپاه شده بود با توصیه شهید باقری موافقت کرد تا فعالیت راویان در جبهه‌های جنگ پررنگ‌تر و ویژه‌تر شود. آن‌ها با اعتماد به راویان، آن‌ها را در جلسات مهم شرکت می‌دادند.

اینک بعد از گذشت سال‌ها از پایان جنگ، سرلشکر دکتر محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس و دبیر کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و بخش مخزن این مرکز بازدید کرد.

سرلشکر محسن رضایی طی بازدید از مخزن مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به زحماتی که راویان در هشت سال دفاع مقدس برای جمع‌آوری اسناد کشیده‌اند، گفت: راویان تنها ضبط کننده نبودند بلکه همراهان و یاران فرماندهان نیز بودند. سرگذشت راویان ماجرای عجیبی است آن‌ها پا به‌پای فرماندهان در تمامی شرایط و سختی‌ها حضور داشتند.

تاریخ‌نگاری دفاع مقدس کار جهادی و انقلابی بود

وی با اظهار به اینکه تاریخ‌نگاری دفاع مقدس کار جهادی و انقلابی بود، بیان کرد: آغاز این کار از عملیات فتح‌المبین است. ما در آن زمان تصمیم به ریسک بزرگی گرفتیم چراکه باید به افراد اعتماد می‌کردیم و تمامی اسناد محرمانه و سری و فوق سری را در اختیارشان می‌گذاشتیم به همین دلیل باید قوی‌تر از سازمان‌های اطلاعاتی عمل می‌کردیم.

فرمانده اسبق سپاه، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را کابوسی برای راهزن‌های تاریخی برشمرد و گفت: راهزن‌های تاریخی از این ترس دارند که اگر کلام خلافی را مطرح کنند این مرکز سندی را رونمایی کند که باعث شرمساری‌شان شود. آثار و مستندات این مرکز کنترل غیرمستقیمی بر قلم‌های این افراد دارد. اگر این مرکز نبود بسیاری از حوادث دستخوش انحرافات قرار می‌گرفت.

وی با اشاره به مشکلاتی که در ابتدای شروع به کار روایان بود، یادآور شد: روزهای نخستین قانع کردن فرماندهان برای حضور راویان سخت بود اما با کمک خداوند توانستیم این مهم را انجام دهیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به اهمیت فعالیت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اشاره کرد و اظهار داشت: این اسناد برای نسل‌های آینده حیاتی است و انتقال صحیح آن به آیندگان از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه سرلشکر رضایی با بیان اینکه مستندسازی مستندات مهم است، تصریح کرد: در این مرکز اصلاح سندی داریم اما اصلاح محتوای اسناد را نداریم. تناقضات اطلاعاتی وقتی وارد جامعه می‌شود تصمیم‌گیری برایشان سخت می‌شود اما با اصلاح اسناد می‌توان اشکالات را به حداقل رساند.

وی تأکید کرد: خصوصاً اکنون‌که تاریخ جنگ، دشمن دارد این مستندات بهترین توجیه برای آن‌هایی است که دست به تخریب افراد می‌زنند. مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس باید برای مستندسازی مستندات تلاش بیشتری کند و از دست‌کاری شدن تاریخ جنگ جلوگیری کند.

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس باید به مرجع تحقیقات جنگ تبدیل شود

فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس به تأثیرگذاری فیلم و آثار بصری به‌منظور شناساندن مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: مردم و بالأخص جوانان باید با این مرکز آشنا شوند. آن‌ها باید بدانند این مرکز چگونه شکل گرفت و اکنون دارای چه گنجینه بزرگی از اسناد در دوران دفاع مقدس است.

وی با تأکید بر اینکه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس باید به مرجع تحقیقات جنگ تبدیل شود، اظهار کرد: باید مرکز به صورتی فعالیت‌های خود را انجام دهد و در میان مردم شناخته‌شده باشد تا وقتی کسی می‌خواهد درستی سندی را بداند از این مرکز اعتبارسنجی کند.

قابل‌ذکر است به‌ منظور تدوین تاریخ شفاهی فرماندهان دوران دفاع مقدس، از سال‌ها قبل سرلشکر رضایی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس حضور داشته و اولین جلد از تاریخ شفاهی ایشان با عنوان «راه» منتشر و به بازار نشر ارائه گردیده است. البته جلدهای دوم تا ششم این کتاب نیز در شرف تدوین و چاپ هستند و در آینده‌ای نزدیک روانه بازار نشر خواهند شد.

ارسال نظر