با توجه به اهمیت محصولات ارگانیک با شناخت آنها از سوی جامعه ارزشهای اجتماعی و منافع آن میتواند در تعیین قیمتها بازار تاثیرگذار باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز یکشنبه در دومین همایش بینالمللی توسعه تجارت و محصولات ارگانیک با بیان اینکه شاید مهمترین مفهوم در قرن بیستم در ادبیات اقتصادی جهان "توسعه" بوده است، گفت: همه مملکتها و کشورها به دنبال دستیابی به توسعه بودهاند و در آن مسیر به زودی متوجه شدند که دستیابی به این گوهر تابناک دارای آثار مخربی است.
وی ادامه داد: آثار مخرب دستیابی به توسعه میتواند به حیات زیان وارد کرده و به دنبال آن زندگی نیز مورد تهدید قرار گیرد.
رضایی با اشاره به اینکه در همین راستا جنبشهای متعددی نظیر جنبش ارگانیک، جنبش سبز، جنبش نجات زمین شکل گرفته است تصریح کرد: این جنبشها توانستند تحولاتی را در زمینه حمایت از حیات ایجاد کرده و در این زمینه تاثیرات قوی داشته باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با تاکید بر شکلگیری جنبشهایی در راستای مقابله با فعالیتهای هستهای در سراسر جهان بیان کرد: این جنبشها نیز برای مقابله با فعالیتهای هستهای موفقیتهایی را به دست آورده ولی توفیق کاملی به دست نیاوردند.
وی افزود: این روزها در سطح روشنفکران و دانشمندان ایرانی مساله توسعه و پیشرفت ایران مورد توجه ویژه قرار گرفته است و آنها این سوال را مطرح میکنند که ما از توسعه چه میخواهیم و آیا بهتر نیست از تجارب کشورهایی که سالهای پیش در زمینهی توسعه قدم برداشته استفاده کنیم و آن تجارب را در اهداف توسعه ایران مدنظر قرار دهیم؟
رضایی با بیان اینکه افزایش درآمد سرانه، فقرزدایی و توسعه انسانی خوب است اما کیفیت زندگی باید بخش زیادی از مسیر توسعه در ایران را به خود اختصاص دهد، بیان کرد: محصولات ارگانیک با چنین تعریف و مقدمهای اهمیت پیدا کرده و در شرایطی که کیفیت زندگی مورد توجه قرار میگیرد، مهم میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ارگانیک یک کالا نیست و باید به عنوان یک بازار، یک سیاست و یک برنامه ملی در ایران در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: برای من جای سوال است که در چنین همایش با اهمیتی چرا نمایندگانی از قوه قضاییه حضور ندارند. باید تاکید کنم رشد رشتههای ارگانیک بدون حمایت دولت و نظام ممکن نیست.
به گفته وی وقتی قیمتها در بازار شکل میگیرد براساس نظریه اقتصاد خرد میگویند که بازار قیمت را تعیین میکند. چنین بازاری شفاف بوده و قیمتها در آن واقعی است ولی نظریههای جدید معتقدند قیمتها در بازار همیشه واقعی نیست، چون پارامترهای اجتماعی نیز در واقعیبودن قیمتها تاثیرگذار است.
رضایی با تاکید بر اینکه ممکن است کالای زیانآوری در بازار وجود داشته و قیمت آن واقعی نباشد، بیان کرد: این در حالی است که اگر کالا حامی منافع حیات و کیفیت زندگی باشد، بنابر نظر جامعه و خواست کشاورزان میتواند قیمت واقعی داشته باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه منافع اجتماعی و ارزشهای اجتماعی در تعیین قیمتها در بازار تعیینکننده است، گفت: در ناحیه تقاضا باید بازاریابی محصولات ارگانیک را انجام داد و مردم باید بدانند محصولات ارگانیک چقدر سلامت آنها را تضمین میکند.
وی با بیان اینکه مردم براساس شناخت خود از محصولات اورگانیک تقاضای خود را از کالای غیرسالم کاهش میدهند، بیان کرد: سلامت جامعه از وظایف رسانهها است و رسانهها وظیفه دارند در جهت افزایش سلامت جامعه اقدام کنند.
رضایی افزود: محصولات ارگانیک نه تنها سلامت جامعه را تضمین میکنند، بلکه نشاط و شادابی را فراهم میآورد. تمدنهای بسیار بزرگی در ایران به وجود آمده و از بین رفته که تمامی آنها به دنبال ارتقای سلامت جامعه بوده اند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با تاکید بر اینکه در ایران همیشه گیاهدرمانی، غذادرمانی و آبدرمانی وجود داشته است، گفت: محصولات اورگانیک علاوه بر سلامتی جسم بر سلامت روان نیز تاثیرگذار است.