به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی به نقل از فارس، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری پیش از امروز خود در پاسخ به سؤالی درباره ارتباط سیاستهای کلی سلامت با امنیت روانی جامعه اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در حوزه سلامت بحث آرامش و امنیت روانی است.
وی افزود: کشور ما نیازمند آرامش است اما یکی از آسیبها بداخلاقیهاست و مسئولان در این زمینه باید کاری کنند که محیط و اجتماع به سوی امنیت برود.
رضایی تصریح کرد: وقتی دولت و مجلس تنش ایجاد میکنند هم روی اعتقادات مردم و هم روی سلامت روحی و روانی جامعه اثر میگذارند.
دبیرمجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: متأسفانه طی دو سه ماه اخیر با وجود تأکیدات رهبر معظم انقلاب در حفظ آرامش در جامعه گفتمانها و مسائلی از سوی مسئولان بالای جامعه مطرح میشود که آرامش اجتماع را بر هم میزند.
وی افزود: هم رئیس دولت و هم رؤسای دیگر قوا باید به رهنمودهای مقام معظم رهبری توجه داشته و پایبند باشند و به دنبال حل مسائل معیشتی مردم و کاهش فشار گرانیها بر آنان باشند.
رضایی با بیان اینکه مسئولان باید از بیان هرنوع سخن چالشآفرین اجتناب کنند،افزود: در شرایط کنونی هر سخنی که درباره اینگونه موضوعات مطرح شود، نوعی فرار به جلوست.
رضایی تصریح کرد: دولت و مجلس باید به جای منازعات در کنار هم بنشینند و مشخص کنند چگونه میتواند اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم را سامان بخشید.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجلس دست از استیضاح و مسائل مشکلآفرین با دولت بردارد و دولت نیز دست از تخریب و اتهامزنی بردارد و همه به فکر کاهش معضلات مردم باشند.
تجهیزات مربوط به زیبایی بیش از واردات اقلام تشخیص سرطان است
همچنین پس از نشست امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام به تشریح تنها مصوبه این جلسه پرداخت.
وی افزود: طی 2 هفته گذشته رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و همچنین سیاستهای کلی جمعیت در کشور را ابلاغ کردند.
رضایی ادامه داد: این دو مسئله بسیار مهم هستند و هم از بعد جمعیت نیاز به سیاستگذاری جدید داشتیم و هم از بعد تولید ملی و اقتصاد، جامعه ما به شدت سیاستگذاری جدیدی را میطلبید.
وی تصریح کرد: این سیاستها با همکاری نخبگان تنظیم شده و ایدهها و رهنمودهای مقام معظم رهبری در آن لحاظ گردیده و با نظر و راهنمایی ایشان سیاستهای کلی ابلاغ شد.
رضایی تصریح کرد که انتظار میرود مجلس و دولت توجه بیشتری نسبت به گذشته به این دو مقوله داشته باشند و در قانونگذاری و تدوین مقررات و برنامهریزیها آن را مدنظر قرار داده و بودجه سال آینده را نیز بر اساس این سیاستها تنظیم کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آغاز بررسی سیاستهای کلی حوزه سلامت در این مجمع تصریح کرد: در جلسه امروز کلیات سیاستهای کلان حوزه سلامت تصویب شد.
رضایی افزود: امروز در بخشی از ابعاد بهداشت و درمان همچون واکسیناسیون در منطقه پیشتاز هستیم اما در ابعاد دیگر شاخصهای سلامت نسبت به منطقه و جهان وضعیت خوبی نداریم.
وی ادامه داد: البته در تهیه شاخصهای سلامت متناسب با شاخصهای بینالمللی برخی حرف دارند و میگویند نمیتوانیم شاخصهای جهانی را در تهیه شاخصهای خودمان ملاک قرار دهیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شاخصها نشان میدهد که در کشور ما تامین بیش از 60 درصد هزینههای درمانی و پزشکی برعهده مردم و کمتر از 40 درصد برعهده دولت است که این نشانگر فاصله عمیق با دیگر کشورهاست.
رضایی افزود: هزینههای سلامت در کشور ما به شدت رو به بالاست و در سال 91 قریب 41 هزار میلیارد تومان هزینه بهداشت و درمان شده که پیشبینی میشود این رقم به بیش از 50 هزار میلیارد تومان برسد.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از نقدینگی کشور در چرخه سلامت گردش دارد اظهار داشت: موضوع سلامت فراتر از سلامت جسمانی است و در تدوین شاخصهای سلامت به دنبال تدوین برنامه جامع بودیم.
رضایی گفت: امروز سلامت روحی و روانی و اجتماعی در دنیا به شدت مورد توجه است و سلامت روانی کمتر از سلامت جسمانی اهمیت ندارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از جوانان ما دچار افسردگی هستند تصریح کرد: امید به آینده میتواند در ارتقاء سلامت روحی و متعاقب آن سلامت جسمی جوانان موثر باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم توجه به پیشگیری قبل از درمان اظهار داشت: در حال حاضر 60 درصد هزینههای حوزه سلامت در بخش درمان مصرف میشود و تنها 18 درصد مربوط به پیشگیری است در حالی که در دنیا هزینههای پیشگیری بیش از درمان است.
رضایی با تاکید بر اهمیت سبک و کیفیت زندگی در سلامت تصریح کرد: مواد غذایی موجود فوقالعاده در گسترش بیماریهایی همچون سرطان موثر است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ما سرطان بعد از تصادف بیشترین عامل مرگ و میر است و در بروز آن عوامل زیادی از غذا تا آلودگی هوا تاثیر دارد تصریح کرد: متاسفانه واردات تجهیزات مربوط به زیبایی بیش از واردات تجهیزات تشخیص بیماری سرطان است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بعد از تصویب کلیات سیاستهای کلان حوزه سلامت ماده اول آن نیز تصویب شد این ماده را مربوط به ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و بهداشتی و درمانی و توانبخشی مبتنی بر آموزههای اخلاقی و فرهنگی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در چارچوب تصویب این ماده پیشنهاداتی در خصوص یکپارچگی نظام مدیریت سلامت و اعمال شیوههای جدید برای اداره بهداشت و درمان و تامین هزینههای سلامت ارائه شد.
رضایی خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی جهتدهنده است و وقتی سیاستها عوض شود بودجههای سالانه و برنامههای پنج ساله نیز در این راستا تغییر میکنند.
خبرنگاری از دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نقش تحریم در جلوگیری از واردات لوازم پزشکی به کشور سوال کرد که وی پاسخ داد: آمریکاییها بیش از 10 سال است که در فروش بخشی از تجهیزات پزشکی به ایران ممانعتهایی به وجود آوردهاند.
رضایی در عین حال گفت که اگر این مسئله برای مسئولان امر اهمیت داشت، میتوانستیم لوازم مورد نیاز را از نقاط دیگر تهیه و وارد کشور کنیم.
خبرنگار دیگری از دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نگرش مجمع به سیاستهای مربوط به جمعیت سوال کرد که رضایی پاسخ داد در مسئله جمعیت در گذشته افراط و تفریط شده و حول و هراس اضافی در کنترل جمعیت ایجاد شده است.
وی در پایان متذکر شد مجمع تشخیص مصلحت نظام در تصویب سیاستهای کلی جمعیت رویکردها نسبت به این موضوع را متعادل کرده است.