در این جلسه نماینده دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در حوزه انرژی، طرحی جامع در حوزه توسعه انرژی تجدید پذیر برای حل مشکلات ناترازی و بعلاوه خلق منابع و ثروت جدید برای توسعه ملی ارائه نمود.
نماینده وزارت نیرو نیز ضمن استقبال از این طرح به ارائه گزارشی درباره برنامههای این وزارتخانه برای توسعه نیروگاههای تولید برق تجدید پذیر پرداخت و با اشاره به فرصت ۹ ماهه تا پیک مصرف سال آینده از نیاز کشور به ۴۵۰۰ مگاوات برق برای رفع ناترازی سال بعد گفت: از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درخواست تصویب هرچه سریعتر طرح مذکور را داریم.
در ادامه نماینده وزارت نفت با اعلام استقبال این وزارتخانه از توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر گفت: مشکل اصلی کشور در حوزه احداث و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر کمبود منابع است؛ با این وجود با آزادسازی صادرات انرژی تجدیدپذیر میتوانیم علیرغم کمبود منابع، بحث توسعه را پیش ببریم.
دکتر محسن رضایی با اشاره به نیاز کشور به سبد انرژی، شامل نیروگاههای سیکل ترکیبی، نیروگاههای تجدید پذیر و هیدروژن گفت: باید طرحی جامع برای سبد انرژی ۱۵ سال آینده داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه صادرات انرژی نباید فقط ناشی از صرفه جویی باشد و باید برای آن برنامهای در طرح جای داد، بیان داشت: اسناد بالادستی و قوانین تصویب شده در مورد طرح، برای مجلس شورای اسلامی، شورای عالی اقتصاد و شورای عالی انرژی به صورت تفکیک شده به همراه شرح وظایف فرستاده شود.
رییس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با یادآوری فرمایش مقام معظم رهبری در مورد "فردا را فدای امروز نکردن" در دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: هرچه برنامههایمان کوتاهمدت تر باشد مشکلات عمیقتر خواهد شد فلذا باید برنامهریزیها بر مبنای افقهای دوردست و ضمنا با سرعت انجام بگیرد.
رضایی ضمن تاکید بر نیاز به برنامهریزی جامع و روشن در موضوعات و محورهای کلیدی کشور مانند انرژی و یارانه بیان داشت: علیرغم تلاشهای بی شائبه وزارت نیرو برای مدیریت ناترازی برق در تابستان امسال، باز هم بخش تولید و کارخانجات از قطعیها مقداری آسیب دیدند.
در نهایت مقرر گردید احکام "طرح جامع توسعه انرژی تجدیدپذیر" در اختیار دستگاههای مربوطه قرار بگیرد تا نظرات و پیشنهادات دستگاهها شنیده شده و سپس طرح به سمع و نظر مقام معظم رهبری رسیده و در نهایت در جلسه شورای عالی سران قوا مطرح شود.