دکتر محسن رضایی ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت شهید رئیسی و همراهانشان؛ حقیقت ایشان را زنده و جای گرفته در متن انقلاب اسلامی دانست.
وی با بیان اینکه از ۳ بعد میتوان درباره شهید رییسی صحبت کرد؛ افزود: مقوله اول شخص شهید رییسی، مقوله دوم شخصیت ایشان و مقوله سوم فلسفه شهادت آیتالله رییسی است و این ۳ مقوله بصورت پیوسته و منفک قابل بررسی است.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با یادآوری اینکه انقلاب اسلامی ایران با شهادت آغاز شد و خون شهدا بود که ملت ایران را قوت بخشید و اقتدار و از حوادث بزرگی عبور داد؛ گفت: شهادت بالاترین قله اتصال به ذات اقدس الهی است و هرکسی شایسته این درجه نمیشود و به قول برادرم قاسم سلیمانی برای شهید شدن باید از قبل شهید بود و شهادت بالاترین مزد خداوند به شهید رییسی و همراهانشان بود.
دکتر رضایی با ذکر جملاتی از وصیت امام (ره) مبنی بر اینکه "روح بیداری، هوشیاری، تعهد، صلابت و مقاومت در راه حق را در مردم ایران میبینم و امید دارم این معانی انسانی نسل بعد از نسل منتقل شود"؛ اضافه کرد: شهید رئیسی با خون خود این شجره طیبه را آبیاری و ارزشهای انقلاب را زنده کرد.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن تصریح کرد: دو گروه پرونده انسانها در قیامت را بررسی خواهند کرد؛ یکی انبیا و دیگری شهدا و این بیانگر مقام والای شهیدان است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس ادامه داد: حکمرانی شهید رییسی حکمرانی جهادی و به تعبیر دیگر حکمرانی صالح بود که امروز در بدنه نظام به آن نیاز داریم.
دکتر محسن رضایی ادامه داد: شهید رییسی در شرایطی رییس جمهور شدند که با دریایی از مشکلات و چالشها روبرو بودند و حقیقتا ایشان دل به دریای مشکلات زدند و گفتند که من در این راه آبروی خود را میگذارم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مهمتر از کارنامه ریاست جمهوری شهید رییسی راه و مرام ایشان بود که سرآغاز جدیدی برای عبور از تردیدها و راهی بسوی آینده بود؛ افزود: پس از پیروزی انقلاب و شکل گیری نظام سیاسی، تردیدی در خصوص روابط بین الملل و مسائل اقتصادی شکل گرفت که ناشی از شیفتگی به غرب از سوی یک گروه و بی عملی و شعارزدگی گروهی دیگر بوده است.
دکتر رضایی ادامه داد: آرمانها و برنامههای اقتصادی انقلاب به اندازه دیگر مقولات جلو نرفته است و این ناشی از همان تردیدی است که شیوه حکمرانی شهید رییسی عبور از آن تردیدها بود.
وی با اشاره به اینکه دو تفکر در اداره کشور در حوزه اقتصادی و روابط بین الملل وجود داشته است؛ تصریح کرد: یک تفکر میگوید ما هیچ تفاوتی با سایر کشورهای جهان نداریم و مشکلات ما ناشی از عدم ارتباط با اروپا و آمریکا است اما تفکر دوم میگوید میتوان روابط بین الملل را بر اساس تفاوت ها نیز شکل داد.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در ادامه افزود: ایران ۳ تفاوت بزرگ با سایر کشورها دارد که شامل گنج، شمشیر و پل پیروزی است که منظور همان ثروتهای خدادادی، امکان تسلط بر منطقه و موقعیت استثنایی ژئوپلتیکی ایران است و قدرتهای جهان در ۵ قرن اخیر هیچگاه نخواستند این ۳ مزیت در دست خود ایرانیان باشد.
دکتر رضایی با اشاره به اینکه دیدگاه دوم معتقد به ارتباط با تمام کشورها بر اساس منافع ملی است؛ یادآور شد: ما در تمام مذاکرات، صادقانه برخورد کردیم و آنها ناصادق بودند؛ چراکه هدف آنان همان ۳ مزیت ایران و تسلط بر آن است.
وی افزود: آیتالله رییسی تفکر دوم را از صرف شعارزدگی خارج کرد و عملی ساخت لذا حکمرانی شهید رییسی عبور از تردیدها در حوزه روابط بین الملل بود و در این مدت ما عضو پیمان های بین المللی شدیم و با همسایگان خود نیز شاهد بهبود روابط بودیم و حتی در آخرین سفرشان نیز از ملاقات با مقام کشور همسایه در راستای بهبود روابط بازمیگشتند.
دکتر محسن رضایی با اشاره به تسلیت مقامات جهان در پی شهادت آیتالله رییسی و بازخورد شهادت ایشان در جهان؛ گفت: این ثابت میکند که عملکرد روابط بینالمللی شهید رییسی که ذیل رهنمودهای مقام معظم رهبری بود عملکردی درست بود و اینکه دنیا فقط آمریکا نیست و امیدواریم شیوه حکمرانی شهید رییسی در عبور از تردیدها در روابط بین الملل ادامه پیدا کند.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ادامه داد: مساله دوم عبور از تردیدهای اقتصادی است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اگر ریاست جمهوری ایشان ادامه پیدا میکرد بسیاری از مسائل اقتصادی حل میشد لذا راه و مسیر ایشان را باید ادامه داد.