به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی به نقل از خبرگزاری فارس، محسن رضایی در برنامه چهره به چهره که از رادیو معارف صدای جمهوری ایران پخش شد با اشاره به اینکه چشمانداز برنامه 20 ساله پشتیبان برنامههای وی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری است، گفت: اگر قبل از رئیس جمهور شدن من چنین سندی به تصویب نمیرسید کار ما بسیار سخت میشد چرا که این سند، یک سند حقوقی است و رهبر انقلاب آن را تصویب کردند و به دلیل استفاده از نظرات کارشناسانه مختلف از جنبه عقلانی بسیار مناسبی برخوردار است و ما به دنبال اجرای برنامههایی خواهیم بود که بتواند این سند را در داخل کشور اجرا کند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: یکی از مهمترین برنماههای من در ریاست جمهوری احیای هویت است که در سند چشمانداز مورد تایید قرار گرفته است. یکی از دلایل اصلی که برنامههای فرهنگی در کشور ما بخوبی اجرا نمیشود این است که جایگاه فرهنگ در برنامههای چشمانداز بخوبی تعریف نشده است.
رضایی گفت: هویت و فرهنگ مقون پیشرفت است و پیشرفت مقون هویت است. بدون هویت پیشرفت امکانپذیر نیست. برای من مسئله مهم این است که بتواند دیدگاهی هویت و پیشرفت را با هم ترکیب کند که این ترکیب معماری هویت ایرانی اسلامی است.
وی افزود: این مسئله به ما کمک میکند که ما مسئله هویت و پیشرفت ببینیم. من قبول ندارم کشور را تنها بر اساس بقا و بحث امنیتی ببینیم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: از این رو پیشرفت و هویت، هویت و امنیت و امنیت و پیشرفت باید با همدیگر دیده شود، بنابراین من هویت را از یک طرف در رابطه با پیشرفت میبینم و این مسئله بسیار مهم است.
رضایی گفت: من در برنامه خود هم هویت را دیدم و هم پیشرفت را. هویت در رابطه با امنیت و پیشرفت بسیار مهم است. از این رو ما در استانها به مسئله هویت به همراه پیشرفت و امنیت نگاه کردیم.
وی با اشاره به اینکه ضرورت بازنگری در هویت معماری کشور وجود دارد، گفت: با وود اینکه میلیاردها تومان در نظام جمهوری اسلامی هزینه شده است، اما ما با استفاده از این معماری تولید خشونت میکنیم چرا که این معماریها مولد خشونت است.
رضایی گفت: بسیاری از کارهایی که ما در بعد پیشرفت انجام میدهیم چون متناسب با هویت ما نیست به صورت ضد فرهنگ عمل میکنیم. من به همه آنها پایان میدهم. من معماری ایرانی را با توجه به هویت از نو بازنگری خواهم کرد.
وی افزود: در سطح کشور نیز تلاش میکنم دولتمردانی را انتخاب میکنم که هم اهل باشند و هم متخصص تا بتوانیم ابعاد هویتی را پیش ببریم.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: من به شدت از عملکرد این شورا ناراضی هستم و این شورا در حد انتظار رهبر بزرگ ایران ظاهر نشد. شورای انقلاب فرهنگی هیچ کار اساسی و جدی انجام نداده باشد و مهمترین سند آن طرح جامع علمی کشور است که آن هم بسیار دیر تهیه شده است و آن هم به اصرار رهبر انقلاب بوده است.
وی افزود: متاسفانه آن انتظار حاصل نشده است، در حالی که دنیا منتظر حرفهای ماست. حرف ما در خانواده و الگوی سبک ایرانی اسلامی چیست؟ و شورای انقلاب فرهنگی نتوانسته است در این باره قدم بردارد.
رضایی با اشاره به اینکه حتی ما یک بخشنامه در خصوص معماری ایرانی اسلامی نمیبینیم، گفت: ما در این میان نیاز به یک تحول اساسی داریم و من این کار را خواهم کرد. من افراد جوانتر و با تجربه بیشتر را خدمت رهبر انقلاب پیشنهاد میکنم که شورای عالی انقلاب فرهنگی را عملیاتیتر کند.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از شورای عالی انقلاب فرهنگی از اصحاب فرهنگ، گفت: باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی بر روی آنان باز شود و من این کار را خواهم کرد. همچنین یک برنامه فرهنگی را در کشور تصویب خواهم کرد که به زودی آن را در شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از تغییرات در آن به تصویب خواهم رساند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مصوبات این شورا را تایید رهبری در حکم قانون است، ادامه داد: دلیلی بر عملی نشدن این قوانین با وجود جایگاه قانونی آن وجود ندارد.
رضایی در خصوص بحث بودجهریزی فرهنگی، گفت: در کشور ما چون ما یک کشور فرهنگی هستیم، امکانات و ظرفیتهای وسیع فرهنگی وجود دارد. من قائل به فعالیت فرهنگی دولت نیستم و باید فعالیت فرهنگی را به مردم بسپاریم.
وی افزود: ما از این فعالیتها پشتیبانی خواهیم کرد. ما هدایت را انجام خواهیم داد، لذا من توجه بیشتری به حوزههای علمیه و دانشگاهها خواهم کرد. البته یکی از نگرانیهای من این بوده است که سیاست بیش از هر وارد حوزه فرهنگی شده است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بیشترین بیکاران هماکنون در حوزه فرهنگ هستند، اما سیاستمداران یک نگاه تحکمی نسبت به هنرمند دارند اما نسبت به آنان تعهدی نمیپذیرند. به نظر من دولت باید در جایگاه هدایت و نظارت قرار گیرد و اجرا را به دست هنرمندان بدهند.
رضایی گفت: همچنین باید اقتصاد فرهنگ مبنای بودجهریزی قرار بگیرد که متاسفانه مغفول واقع شده است.
وی افزود: ما بودجه فرهنگ را بر اساس یک اقتصاد فرهنگی تنظیم میکنیم. تا بتوانیم در 4 سال بودجهها را با استفاده از افق برنامههای جامعه فرهنگی تنظیم بشود و سهم دولت و بخش خصوصی در بودجههای فرهنگی مشخص میشود.
رضایی با اشاره به اینکه در سال 92 سه درصد بودجه به بحث فرهنگ اختصاص داده شده است، گفت: دلیل این مسئله این است که سیاستمداران یک نگاه دم دستی به فرهنگ دارند و همیشه از فرهنگ و هنر کم میکنند. چرا که به محض اینکه بودجه کم میشود از فرهنگ و هنر کم میکنند.
وی گفت: من اقتصاد فرهنگ و هنر را تنظیم کردم و بر اساس آن بودجه به فرهنگ اختصاص خواهم داد.
رضایی در ادامه با اشاره به مدیریت تقاضا برای بودجه در فرهنگ گفت: امروز فیلم و هنر ایرانی در داخل و خارج بیشترین تقاضا دارد اما با مشکلاتی در این زمینه روبرو بودیم به طور مثال ما قبل از انقلاب 300 سینما داشتیم و امروز 247 سینما داریم.
وی در ادامه افزود: آیا این تعداد سینماها از افزایش درآمد و کاهش درآمدها مؤثر نیست، ما چقدر کتابخانه داریم یکی از برنامههای من افزایش تقاضا برای فرهنگ و هنر و با استفاده از یارانهها از یک سبد فرهنگی برخوردار میکند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بخشی از این سبد را مردم میپردازند و بخش دیگر را نیز دولت خواهد پرداخت. مردم همانطور که به غذا و آب نیاز دارند به فرهنگ نیز نیاز دارند.
رضایی گفت: همچنین ما سینماهای کوچک را گسترش خواهیم داد و همچنین دهکده کتاب را برای حضور ناشران ایجاد خواهم کرد. پژوهشگران در این دهکده کتاب میتوانند مستقر شوند و نیازهای خود را برطرف کنند.
وی افزود: متاسفانه تعدادی از مافیا در کشور بوجود آمده است که آثار فرهنگی بسیار خوب ما را در بیرون میفروشند و پول کمی را به هنرمندان پرداخت میکنند از این رو ما بازرگانی فرهنگی را در کشور ایجاد میکنیم تا آنها بتوانند کارهای فرهنگی خود را در خارج به فروش برسانند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه و در پاسخ به سؤال دیگری درباره بحث حجاب و عفاف در کشور و اجرایی شدن قانون حجاب و عفاف گفت: من مسئله حجاب و عفاف را یک مسئله اخلاقی میدانم وقتی این مسئله اخلاقی از مسیر خود منحرف میشود در آن صورت پاسبان ما با مردمی روبرو میشوند که عذاب میبرند و دلیل آن هم این است که ما باید به ریشههای عفاف برگردیم که آن هم حیا است.
وی افزود: زمانی که ما در معماری اسلامی حیا را رعایت میکنیم، چه انتظاری داریم که در امورات اجتماعی حیا رعایت شود. وقتی در مسائل سیاسی به خاطر قدرت و مسئولیت یک سی دی را در مجلس نشان میدهیم چه انتظاری است که عفاف و حجاب در جامعه رعایت شود.
رضایی گفت: من قانون حجاب و عفاف که در مجلس تشکیل شده است را اصلاح میکنم و مسائل مربوط به معماری سریالهای صدا و سیما و عدالت را بر اساس حیا بازنگری خواهم کرد. در این صورت مردم خیلی از مسائلی که دولتمردان و روحانیت آن نگران آن هستند برطرف شود.
وی افزود: مسئله دوم در اینجا این است که ضابط برای اجرای عفاف و حجاب چیست؟ من نقش دولت را در این باره مذموم میدانم. مردم خود باید به بحث عفاف و حجاب اهمیت دهند و امر به معروف و نهی از منکر یک امر شرعی و اسلامی است. زمانی که دولت این مسئله را از مردم میگیرد دیگر مردم به آن اهمیتی نمیدهند.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما باید به مردم کمک کنیم که خود بتوانند بحث حجاب و عفاف را رعایت کنند.
رضایی در پاسخ به سؤالی درباره حمایت و تقویت نهاد خانواده گفت: مهمترین شعار من همانطور که میدانید سلام بر زندگی است و یک خانواده از زندگی آغاز میشود و بسیاری از برنامههای من تقویت زندگی مردم و حل مشکلات معیشتی آنان است.
رضایی در پاسخ به سؤالی مبنی بر راهکارهایش برای رشد و تقویت نظام خانواده در دولت وی اظهار داشت: مهمترین شعار بنده سلام بر زندگی است و این مهمترین بعد خانواده است چرا که خانواده از زندگی آغاز میشود. لذا از رویکرد برنامههای بنده تقویت زندگی مردم و رفع موانع زندگی مردم در ازدواج و معیشت است.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر زندگی کیفیتش پایین باشد ما شاهد طلاق و اختلافاتی در خانواده و رشد ناهنجاری و از بین رفتن نشاط در جامعه خواهیم بود، افزود: بهبود زندگی مردم یک امر کلیدی است.
وی با تأکید براینکه بنده در بعد سلامت، اشتغال و کاهش گرانیهای سرسامآور و تفریحات سالم برای مردم و همچنین اخلاق برنامهداریم، تصریح کرد: مسئله اخلاق برای من بسیار مهم است چرا که اگر دولتمردان با اخلاق باشند جامعه نیز با اخلاق خواهد شد.
رضایی با اشاره به برنامههای دیگری همچون هدیه ازدواج که 23 میلیون تومان است، ادامه داد: ما به کارخانجاتی که اسباب و اثاث خانه را تولید میکنند تا آنها به زوجهای جوان جهیزیه بدهند.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری افزود: بخشی از صنایع ما که نیاز به نقدینگی دارد از این طریق احیا خواهد شد و از سوی دیگر زوجهایی که مشکل جهیزیه دارند نیز مشکلاتشان رفع خواهد شد؛ حسن این کار این است که این نقدینگی چون تولید را تشویق و تحریک میکند مثل یارانههای 45 هزار تومانی نیست و به تولید اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه همه برنامههای من به سمت بهبود و آسان کردن زندگی مردم است، تصریح کرد: در یارانه سبز که گفته بودم امنیت غذایی کشور را طوری حل میکند که هر خانواده تا 5 سال آینده میتواند نوسانات کالاهای اساسی خود را پیشبینی کند.
رضایی خاطرنشان کرد: ما میخواهیم 5 میلیون کسب و کار خانگی ایجاد کنیم و در این حالت اکثر بانوان ما از حالت بیکاری خارج میشوند و در این رویکرد دانشجویان نیز میتوانند وارد شوند.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من 14 برنامه برای کشور تهیه کردم که سمت و سوی آن قوام خانواده و بهبود زندگی است بنابراین علت اینکه در برنامهریزی بنده رویکرد فرهنگی و اقتصادی توامان است برای بهبود زندگی مردم است. چرا که یک بعد آن معنویت و یک بعد دیگرش اقتصاد و معیشت است.
وی در خصوص استفاده بیشتر از ظرفیت حوزههای علمیه در دولت خود تصریح کرد: رابطه دولت و حوزههای علمیه را غیرشفاف میبینم در حالی که حوزههای علمیه و روحانیت رکن اساسی جامعه ما است و یک پایگاه برای تقویت نظام سیاسی کشورمان محسوب میشود.
رضایی افزود: دولتمردانی که تاکنون روی کار آمدهاند و برخی از آنها از حوزههای علمیه بودهاند نتوانستند رابطهای شفاف و روشن تعریف کنند؛ حوزههای علمیه را در زمان انتخابات میخواهند اما همین که انتخابات تمام میشود، حوزه نیز فراموش میشود، برخی از طلبههای ما به سختی زندگی میکنند و در دنیا معروف شده که ایران کشور آخوندها است اما در بسیاری از موارد طلبههای عزیز در مشقت زندگی میکنند و این مسئله روشن نشده است بنابراین بنده قانونی میگذرانم که هیچکس حق اهانت به مراجع را نداشته باشد و آن را یک جرم بزرگ تلقی کرده و مقابل آن میایستم چرا که مرجعیت بعد از ولایت ستون اساسی جامعه ما است.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: مسئله دوم این است که ما باید از ظرفیت حوزههای علمیه برای نشر فرهنگ استفاده کنیم و روحانیت میتواند نقش پررنگی در فرهنگسازی جامعه داشته باشد؛ روحانیت، مرجعیت و ولایت فقیه هر سه ارکان نظام دینی ما را تشکیل میدهند از اینرو باید در این چارچوب نگاه دولت را شفافتر کنیم.
وی با یادآوری اینکه در سالهای گذشته برخی دوستان از تهران به قم رفته و حوزههای علمیه را بازخواست میکردند که چرا در برخی مسائل جدید کمک نمیکنید، افزود:این برخورد طلبکارانه سیاسی شاید خوب باشد اما خلاف صداقت و واقعیت است چرا که دولت چقدر مشکلات خود را آنالیز کرده و از حوزهها خواسته است که برای آن راه حل ارائه دهند یا در دولت در زمینه اقتصاد و هنر اسلامی چه کاری از حوزههای علمیه خواسته است.
رضایی با بیان اینکه سیاست و امنیت چه چیزی از هنر و فرهنگ میخواهند، یادآور شد: ما حتماً از ظرفیت حوزههای علمیه برای فرهنگی و اسلامی کردن جامعه استفاده خواهیم کرد.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری در خصوص اینکه نظر شما درباره وحدت حوزه و دانشگاه چیست، اظهار داشت: وقتی جنگ تمام شد ما در دانشگاه امام حسین از اساتید خواستیم که یک جهاد علمی ایجاد کنند چرا که ما نیازمند تحول علمی بودیم؛ اولین باری که جهاد علمی در کشور مطرح شد سال 69 و در جمع اساتید دانشگاه امام حسین این مسئله را مطرح کردم تا اینکه این اصطلاح در جامعه فراگیرتر شد تا 100 سال پیش ما چیزی به اسم حوزه و دانشگاه مجزا نداشتیم و در یک مکان تحصیل صورت میگیرد تا اینکه این دو نهاد از یکدیگر جدا شد.
وی مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: برداشت ما در حوزههای علمیه و دانشگاهها از علوم انسانی متفاوت است لذا ابتدا باید به وحدت تئوریک برسیم.
رضایی با اشاره به لزوم تعامل بین روشهای آموزشی به رشتههایی اشاره کرد که بین حوزه و دانشگاه وجود دارد و افزود: برخی از رشتهها میتواند در این حوزه مطرح شود؛ مثلاً الهیات رشتهای است که در دانشگاهها شکل گرفته اما این هم جدا کردن حوزه از دانشگاه است از اینرو ما در رشتههایی همچون جامعهشناسی و اقتصاد رشتههای بین این دو نهاد را ایجاد خواهیم کرد و ایدههایی داریم که رشتههای بین دانشگاه و حوزه در اقتصاد تعریف کنم.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: وحدت صنفی در حال حاضر وجود ندارد و حضور مشترک حوزه و دانشگاه در خارج از کشور نیز باید برای تقویت سیاست خارجی ایران شکل بگیرد و در واقع از ظرفیت حوزه و دانشگاه برای دیپلماسی نخبگان استفاده خواهیم کرد و در مجموع باید گفت که ما فعالیتهای زیادی را برای وحدت حوزه و دانشگاه تعریف کردهایم که ابتدا آن را با مراجع بزرگوار قطعی کرده و نظر آنها را خواهیم گرفت و سپس در دولتمان آن را پیگیری خواهیم کرد.
وی در ادامه سختی ایجاد بانک بدون ربا در عمل به آن عنوان کرد و اظهار داشت: اگر این قانون خلاف بود شورای نگهبان جلوی آن را میگرفت بنابراین قانونش در کشور اجرا نمیشود از اینرو ما نظارتها را در کشور جدی کرده و از دخالت دولت و چاپ اسکناسهای بدون پشتوانه جلوگیری خواهیم کرد.
رضایی در بخش پژوهش و سرمایهگذاریهایی که در کشور در این زمینه صورت گرفته است، تصریح کرد: مهمتر از کاهش کمبود امکانات و بودجهها مشکلی که داریم این است که پژوهش در ارتباط با زندگی مردم تعریف نمیشود در حالی که باید پژوهش در تقویت اخلاق، اقتصاد و فرهنگی عمومی و آشنایی با معارف اثرگذار باشد.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری با تأکید براینکه کار پژوهش شناسای تغییر و تحولات جامعه و مشورت دادن به دولتمردان است، یادآور شد: مشکلی که ما داریم این است که سیاستمداران و دولتمردان اخلاق را زیر پا میگذارند و به جای رشد آن بداخلاقیهایی به وجود آمده است.
رضایی با تأکید براینکه بنده اخلاق را وارد عرصه سیاست خواهم کرد، افزود: اولین دولت اخلاقی را در جمهوری اسلامی شکل خواهم داد و خودم و دوستانم را برای این موضوع آماده کردهایم تا با تحمل انتقادات و نصایح ابتدا کوش کند و بعد حرف بزند.
وی در خصوص معیارهای خود برای انتخاب مسئولان فرهنگی دولت یازدهم گفت: اولین معیار ما اهلیت است چرا که وزرای آموزش و پرورش، علوم، ورزش و ارشاد باید سابقه فرهنگی و تجربه کار فرهنگی داشته باشند.
رضایی با بیان اینکه از دخالت سیاست و جناحبازی در وزارتخانههای فرهنگی جلوگیری خواهم کرد، یادآور شد: من به عنوان رئیس جمهور حق ندارم که آینده کشور را به خاطر سلایق خودم مصادره کنم و افرادی را انتخاب خواهم کرد که کارآمد، متخصص و دلسوز کشور باشند.
کاندیدی انتخابات ریاست جمهوری در بخش پایانی صحبتهای خود خطاب به ملت ایران گفت که خود را برای پیروزیهای بزرگ آماده کنید و اظهار داشت: برخلاف جوسازیها به شما قول خواهم داد که با کمک شما و جوانان غیرتمند جامعه وضعیت اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجه و اداره کشور را طوری تغییر خواهیم داد که از ظرفیت آن استفاده کنیم و به انتظارات ملت عزیز ایران در عمل پاسخ خواهیم داد.
وی با تأکید براینکه ما رویایی عمل نکرده و با برنامه عمل خواهیم کرد، یادآور شد: کشور ما کمتر از چین و کره جنوبی نیست که با بسیاری از مشکلاتی ما امروز با آن مواجهایم پایان دادند از اینرو میتوانیم این مشکلات را از پیشروی ملت ایران برداریم.