دکتر رضایی:
کد خبر: ۹۵۹|
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کمترین نتیجه مذاکرات ایران با ۱+۵ این است که میزان همکاری آمریکا با ایران را دوباره بسنجیم و ملت ایران این آزمایش را لازم دارد.
مذاکرات اخیر آزمون خوبی برای مردم ایران جهت سنجش آمریکایی‌هاست

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی،  دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام در نشستی خبری، با بیان این‌که مذاکرات اخیر، آزمون خوبی برای مردم ایران است تا دوباره میزان همکاری آمریکا را ‌بسنجند، گفت: همه باید صبر کنند تا نتایج مذاکرات مشخص شود و به دولت اعتماد کنیم، اما معطل نتایج نمانیم، بلکه اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی در سراسر کشور شروع کنیم.

 

وی تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی، مکمل سیاست خارجی مؤثر با تکیه بر ایستادگی هدفمند، منطقی و مدبرانه ‌روی منافع ملی و ارزش‌هاست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این‌که در مجمع تشخیص مصلحت نظام سه جلسه است که روی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بحث می‌شود، توضیح داد: مسأله اقتدار ملی کشور بر دو مسأله اقتصاد و سیاست خارجی موثر است. هم‌اکنون باید موضوع اقتصاد و سیاست خارجی را برای عبور از تحریم‌ها و فشار بین‌المللی و فعال شدن سیاست خارجی ‌بسیار مورد توجه قرار دهیم تا اقتصاد ملی کشور را به نحوی ساماندهی کنیم که آسیب‌ناپذیر باشد.

 

رضایی افزود: اگر تحریم‌ها برطرف شد، باید به نوعی کار کنیم که اگر بیست سال آینده با تحریم دیگری روبه‌رو شدیم، اقتصاد ایران شکننده نباشد؛ پس باید کاری کرد که اقتصاد ملی در برابر تحریم‌ها تاب آورد و در این راستا اگر وابستگی به نفت کم شود، آسیب‌پذیری اقتصادمان کمتر خواهد شد‌. همچنین باید کاری کرد که اقتصاد ایران تحریم‌ناپذیر و آسیب‌ناپذیر شود.

 

وی به توضیح اهداف اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: هدف نخست اقتصاد مقاومتی، آسیب‌ناپذیری اقتصاد کشور است. با بالا بردن انعطاف‌پذیری مقابل فشار‌ها در جهت خنثی کردن فشارهای بین‌المللی و ‌این ‌که بتوانیم از تحریم‌های اقتصادی فرصت بسازیم و در واقع یکی از موضوعات اصلی اقتصاد مقاومتی این است که چگونه از تحریم‌های اقتصادی برای توسعه کشور و شکوفایی اقتصاد ملی فرصت بسازیم، همان‌طور که از جنگ تحمیلی برای احیای اقتدار ملی خود استفاده کردیم و امروز قدرت نظامی ما در خاورمیانه اول است.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که یک سیاست خارجی مؤثر مکمل اقتصاد مقاومتی است و برعکس، افزود: اگر آمریکا و 1+5 پشت میز مذاکره بنشینند و ببینند که ایران با رشد اقتصادی روبه‌روست، آمادگی بیشتری برای همکاری خواهند داشت؛ پس باید از سیاست خارجی مکمل اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.

 

وی با اشاره به این ‌که در صد سال اخیر و یا حتی دویست سال اخیر شاهد خوش‌بینی ایرانی در سیاست خارجی و سوء‌استفاده خارجی بوده‌ایم، تصریح کرد: این موضوع به ما اجازه نداده است که سیاست خارجی فعال داشته باشیم و تا قبل از انقلاب اسلامی، سیاست خارجی ایران خنثی، بی‌اثر و یکطرفه بود و اولین بار است که طی 200 سال اخیر، رابطه دو طرفه با دنیا تنظیم کرده‌ایم و همه دعوا این است که می‌گوییم باید حقوق و احترام متقابل باشد.

 

رضایی با تأکید بر این‌که در ایران اعمال سیاست خارجی یکطرفه پایان یافته است، تصریح کرد: ما به ایستادگی منطقی مدبرانه و ناظر به حفظ منافع ملی و ارزش‌های حیاتی کشور نیاز داریم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که اگر سیاست خارجی یکطرفه باشد، چیزی گیر ما نمی‌آید، توضیح داد: اگر سیاست خارجی دو طرفه باشد و امتیازی بدهیم، قطعا امتیازی هم خواهیم گرفت که از آن برای پیشرفت اقتصاد بهره می‌گیریم؛ پس اقتصاد مقاومتی پشتوانه اقتصادی سیاست خارجی است تا طرف مقابل به ما توجه کند و بداند که از موضع ضعف پشت میز مذاکره ننشسته‌ایم.

 

وی با اشاره به برخی حرکت‌های آمریکا در دو سه ماه اخیر، گفت: هنوز نماینده آمریکا در مذاکرات 1+5 یاد نگرفته ‌که بداند نمی‌تواند با مردم ایران اینگونه صحبت کند؛ پس از همه می‌خواهیم به همکاری خود با دولت ادامه دهند، چون حداقل نتیجه مذاکرات این است که میزان همکاری آمریکا با ایران را بسنجیم.

 

رضایی در ادامه به مصوبات نشست امروز مجمع تشخیص مصلحت اشاره کرد و گفت: اصلاح هدفمندسازی یارانه‌ها در راستای استقرار نظام جامع تأمین اجتماعی، سهم‌بری عادلانه عوامل تولید در زنجیره تولید، ضرورت توجه به ورود کالاهای اساسی و نیازهای ضروری و حیاتی کشور به خصوص در حوزه غذایی و دارویی و این‌که این اقدام تنها از یک بندر انجام نشود و منابع ورودی کالاهای اساسی متنوع شود، از جمله این مصوبات بود.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: سیاست دیگری که در جلسه امروز مجمع تصویب شد، سیاست کلی اصلاح الگوی مصرف بود که در گذشته تصویب ‌‌و در جلسه امروز بر این نکته تأکید شد که بیشتر در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت مصرف کالاهای داخلی، گفت: بسیاری از کشور‌ها که پیشرفت کرده‌اند، در آغاز کار تولید کالاهای داخلی‌شان کیفیت خوبی نداشت؛ مثل ژاپن ‌در گذشته و کالاهای امروز چینی که در سال‌های بعد با افزایش کیفیت روبه‌رو می‌شوند. پس ممکن است ایران هم در مراحل اول تولید کالا ضعیف باشد، اما به زمانی خواهیم رسید که به سازنده بهترین کالاهای دنیا تبدیل شویم و در این راستا نیاز به همکاری عمومی است تا تولید داخلی را تقویت و تشویق کنیم؛ البته تولیدکنندگان هم باید استاندارد‌ها را مورد توجه قرار دهند و امنیت جان مردم را مدنظر قرار دهند.

 

رضایی در ادامه این نشست در پاسخ سؤالی در مورد مخالفت‌های شدید با روند مذاکرات ژنو و نصب بیلبوردهایی با این مضمون در سطح شهر، گفت: آزادی همین است و قبل از این‌که مذاکرات به نتیجه برسد، نباید آمریکا احساس کند که یکطرفه امتیاز می‌دهیم.

 

دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بیان دیدگاه‌های آزادانه ‌طبیعی است و مخالفان و موافقان باید نظریات خود را مطرح کنند تا این تصور ایجاد نشود که فضای ایران کنترل شده و حکومتی است و از این شرایط سوء‌استفاده کنند.

وی تأکید کرد: باید همه گروه‌ها در ایران نظریات خود را با هدف همکاری با دولت مطرح کنند، چون از این طریق باعث می‌شود برداشت‌های واقعی از بحث مذاکرات صورت بگیرد.

 

رضایی با بیان این‌که افراط و تفریط خوب نیست، ادامه داد: هنوز نمی‌دانیم طرف مقابل چقدر با ما همراهی خواهد کرد، چرا از یک طرف از تحریم‌های جدید‌ و از طرف دیگر از همکاری سخن می‌گویند؟ پس صدای واحدی شنیده نمی‌شود و اگر برخی امتیاز‌ها را بدهیم بدون اینکه مابه‌ازایی داشته باشد، عقلانی نیست و باید از خوش‌بینی زودروس پرهیز کنیم چون واقع‌بینی بهترین سیاست است.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جواب به پرسش دیگری در مورد بررسی لایحه جرم سیاسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: ما چیزی به نام جرم سیاسی را در مجمع بررسی نکردیم، بلکه موضوع انتخابات یکی از مسائل سیاسی است که در مجمع بررسی می‌شود و موضوع جرم سیاسی در مجلس باید به صورت قانون در‌بیاید و اگر با شورای نگهبان به اختلاف رسید، ما می‌توانیم وارد شویم.

 

وی در جواب به سوالی مبنی بر این‌که آیا در راستای حمایت بانک‌ها از تولیدکنندگان مصوبه‌ای در جلسه امروز مجمع داشته‌اید، گفت: این موضوع جزو بندهای اقتصاد مقاومتی است که در آینده به آن خواهیم رسید و در صورتی که تصویب شود اعلام می‌شود.

 

رضایی همچنین درباره این‌که آیا در آیین‌نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد حضور و شرکت اعضا در جلسات قانونی وجود دارد، گفت: آیین‌نامه انضباطی مجمع شبیه برخی نهادهای دیگر نیست، چون اعضای شرکت‌کننده آن همه از شخصیت‌های کشور هستند، پس آن‌ها را آزاد گذاشته‌ایم و غالبا شرکت می‌کنند و خیلی کم به خاطر کهولت سن تأخیر دارند.

ارسال نظر
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
هوادران نفت
|
-
|
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
0
0
با سلام خدمت جناب آقاي دكتر .
از جناب آقاي دكتر تقاضامنديم جهت حمايت از تيم نفت در بازي حساس در جام حذفي كه بين دو تيم نفت مسجدسليمان و تراكتورسازي تبريز در مسجدسليمان برگزار ميشود در استوديم اين شهر حضور داشته باشيد .
بي صبرانه منتظر جناب آقاي دكتر هستيم .
از طرف هواداران تيم نفت مسجدسليمان