گیل آبادی، مشاور رسانه‌ای محسن رضایی:
کد خبر: ۷۳۵|
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۲:۴۶
متاسفانه برخی مواقع آمار‌ها راه درست را نشان نمی‌دهند. مثل آمار مطالعه مردم که جعلی است؛ آماری اشتباه که در اثر نادانی شکل گرفته و می‌گیرد. چرا گره‌ای را که می‌توانیم با دست باز کنیم، اصرار داریم با دندان باز کنیم؟ برنامه ما این است که مسولیت را به اهالی هنر بدهیم و حمایت و نظارت را به دولت.
جعل آمار ناشی از نادانی و عدم واقع‌گرایی است‌

شهرام گیل آبادی به نمایندگی از محسن رضایی همراه با حجت الاسلام شهاب مرادی نماینده قالیباف در برنامه مناظره فرهنگی شبکه چهار با اجرای محمدمهدی لبیبی حاضر شدند. در این برنامه معاون هنری و رسانه‌ای محسن رضایی با تاکید بر طرح معماری نوین ایرانی اسلامی گفت: در حال حاضر معماری ما خشونت است و در زمینه فرهنگ دچار التقاط شده‌ایم.

به گزارش «تابناک»، شهرام گیل آبادی مشاور هنری رسانه‌ای محسن رضایی درباره برنامه‌های فرهنگی این نامزد ریاست جمهوری گفت: امیدوارم در این نشست مباحث سازنده‌ای داشته باشیم تا به ایده‌های فرهنگی و هنری مناسب برسیم و در جهت پیشبرد اهداف فرهنگی کشور گام برداریم. در سالهای اخیر گاهی شاهد نگاه‌های افراطی به حوزه فرهنگ و هنر بودیم. این نگاه‌های افراطی ما را به کوچه‌های بن بست برده است.

وی ادامه داد: همچنین فرهنگ‌های متفاوت وارداتی باعث شده تا ما از ریشه‌های ایرانی اسلامی خودمان دور شویم. نگاه‌های تفریطی و تندروی‌ها در حوزه فرهنگ و هنر لطمات زیادی است. مقابل هم قرار گرفتن نگاه‌های افراطی و تفریطی باعث شده تا ما در فرهنگ با التقاط رو به رو شده و ما را به سمت انتقاد سوق بدهد.

مشاور هنری و رسانه‌ای محسن رضایی با اشاره به سخن حضرت امام (ره) بعد از انقلاب جمهوری اسلامی ایران گفت: زمانی که انقلاب شد حضرت امام (ره) این انقلاب را انقلاب فرهنگی دانستند. بنابراین ما باید به سمت اندیشه‌های اسلامی حرکت کنیم. حال این سئوال مطرح است که فرهنگ اسلامی چیست؟ و چگونه باید به آن رسید. نباید ذهنیت مردم را مخدوش کنیم. دکتر محسن رضایی حرکت‌های گفتمان خود را تبدیل به جوشش درونی کرده و مهندسی فرهنگی را مطرح کرده است.

گیل آبادی افزود: دوستان در شورای عالی انقلاب فرهنگی چه اقدامی انجام می‌دهند؟ این شورا باید حرکت‌های محکمی را آغاز کند. برای منسجم کردن برنامه‌های فرهنگی باید تعاریف مشخص باشد و سه واژه فلسفه، حکمت و اخلاق را در نظر گرفت.

وی در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه برنامه‌های محسن رضایی در زمینه کتاب، فرهنگ کتابخوانی، مشکلات چاپ، مترجمان و... چیست؟ گفت: ما برای این مناظره فرهنگی در شبکه چهار حضور داریم. هر کدام از این مباحث نیازمند یک برنامه جداگانه در این شبکه است. موضوع کتاب زوایای متفاوت دارد. متاسفانه برخی مواقع آمار‌ها راه درست را نشان نمی‌دهند. مثل آمار مطالعه مردم که جعلی است. این آمار اشتباه در اثر نادانی شکل می‌گیرد. این در حالی است که هر جامعه‌ای کتابخوانی خودش را مبنای عملکردش می‌داند. قلب این آمارهای فرهنگی ناشی از سردرگمی است؛ شاهدیم که یک‌مرتبه آمار سرانه مطالعه‌مان از 18 دقیقه سال 89 به 75 دقیقه سال 91 می‌رسد که این جعل آمار ناشی از نادانی و عدم واقع‌گرایی است‌. فکر می‌کنیم با قلب آمار می‌شود کاری کرد اما از خود نمی‌پرسیم چرا کتابی که منتشر شده خوانده نمی‌شود؟

 

 

مشاور هنری و رسانه‌ای محسن رضایی ادامه داد: ما در سیاست گذاری خودمان دچار سیاست زدگی شده‌ایم و گاهی عملکردمان را به اشتباه بزرگ می‌کنیم، در حالی که مبنا‌هایمان درست نیست و همین مساله منجر به عدم واقع گرایی در چرخه کتابخوانی می‌شود. همه شعارهای دینی ما درباره کتاب است. در قرآن آمده است: «اقراء» یعنی بخوان. این اولین شعار دینی ماست. ما در نظام جامعه کتابخوان داریم. طبیعی است که کتابخوانی منجر به رشد و بالندگی می‌شود. فقط کافی است تعاریفمان را درست کنیم.

گیل آبادی گفت: گاهی شاهد هستیم یک ناشر برای چاپ یک قرآن نفیس مجبور است تمام زندگی‌اش را بفروشد یا یک نویسنده دو سال از عمرش را برای نگارش یک اثر ارزشمند می‌گذارد اما تصوراش این است که فقط زحمت معنوی باقی می‌ماند. بنابراین باید سعی کنیم در این باره با برنامه ریزی جلو برویم تا شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های فرهنگی و هنری را باید به اهالی این حوزه سپرد، گفت: باید نگاه بلند نظرانه به این حوزه داشته باشیم اما متاسفانه گاهی اشتباهات باعث شده که ما از فرهنگ دور شویم.

مشاور هنری و رسانه‌ای محسن رضایی در پاسخ به این سوال که برای جا انداختن الگوی ایرانی اسلامی باید چه اقداماتی انجام داد؟ توضیح داد: من از واژه تغییر به جای تحول استفاده می‌کنم. ما باید تغییر را از یک سمت شروع کنیم که مبنای آن جامعه سازی باشد. برنامه ریزی برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی از حوزه زبان آغاز می‌شود تا به رفتار برسیم.

گیل آبادی با اشاره به بودجه فرهنگ و هنر و رسانه گفت: بودجه فرهنگی سه درصد از بودجه کل کشور بوده است. یعنی 25 درصد از بودجه کاسته شده است. سه درصد برای فرهنگ، هنر و رسانه کم است اما گاهی می‌توان با لبخند ترویج عطوفت و گذشت را داد. ما در برخی جا‌ها بودجه نیاز نداریم اما فکر را لازم داریم. باید مدیریت راهبردی داشته باشیم. باید برنامه وجود داشته باشد و آن را به نقطه‌ای استراتژیک برسانیم.

وی عنوان کرد: نباید احساسی وارد موضوع شد. یکی از مشکلات این است که احساسی وارد موضوع می‌شویم. یکی از مسائلی که این روز‌ها در معماری خانه‌های کشور ما دیده می‌شود این است که معماری خشونت داریم. خانه‌ها به گونه‌ای طراحی شدند که دور از معماری ایرانی اسلامی است و با باز کردن در خانه‌ها می‌توان کل خانه را دید، در حالی که در گذشته این گونه نبود. ما باید چشم انداز روشن داشته باشیم.

مشاور هنری و رسانه‌ای محسن رضایی ادامه داد: چرا ما گره‌ای را که می‌توانیم با دست باز کنیم اصرار داریم با دندان باز کنیم. ما می‌توانیم برای شهرهایی که سینما ندارند، سالن‌های کوچک محلی راه اندازی کنیم.

گیل آبادی در پایان این نشست گفت: دکتر محسن رضایی طرح معماری نوین ایرانی اسلامی را مجلد کرده‌اند. سه بحث مدیریت استراتژیک، مدیریت عملیاتی و مدیریت اجرایی را باید در نظر گرفت. ما باید برنامه ریزی فرهنگی داشته باشیم و اختیارات فرهنگ و هنر را به دست اهالی این عرصه بسپاریم و دولت نظارت و حمایت را بر عهده داشته باشد.

ارسال نظر