درنگی برچگونگی تحقق «توسعه متعالی» در برنامه های محسن رضایی:
کد خبر: ۷۷۲|
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
اصلاح مدیریت ها و سپردن امور زندگی مردم به دست خودشان

ایران من سلام: برای تحقق اهداف چشم‌انداز بیست‌ساله ایران آینده، توسعه یافتگی و بکارگیری توانایی های علمی، اقتصادی و فناوری به ایجاد تحولات اساسی در نگرش‌های مدیریت جامعه نیازمند است. آنچه در برنامه های محسن رضایی تحت عنوان توسعه تعریف شده در واقع با یک تعریف ویژه از عبارت «توسعه متعالی» قابل مطالعه است.
بر این اساس برای دستیابی به یک توسعه متعالی ملزم به برآوردن مقدماتی هستیم که اولین و مهم ترین آنرا می توان اصلاح مدیریت و حکمرانی کشور در سطوح مرکزی، میانی و محلی دانست. رضایی به این منظور سپردن مدیریت امور استان ها به خود ایشان را به عنوان یکی از برنامه های اصلی خود در نظر دارد. در واقع ایجاد ایالت های اقتصادی در جهت مردمی کردن امور و در راس آن مردمی کردن اقتصاد از ضروریات مورد نظر رضایی در اصلاح اوضاع کشور و رسیدن به یک توسعه متعالی است. به گفته رضایی مهم‌ترین کار، مردمی کردن اقتصاد کشور است: «جنگ که کار دولت‌ها بود، در ایران مردمی شد، حال آن‌که اقتصاد، کار مردم است و دولتی شده است.»
طرح محسن رضایی در تشکیل مناطق اقتصادی که به ایالت های اقتصادی مشهور شده است و سپردن اختیارات کامل و تقسیم کار ملی متناسب با اقلیم و فرهنگ مردم به دست خود ایشان بارزترین نمود این برنامه است. در واقع رضایی با طرح سپردن اقتصاد به دست مردم و ایجاد رقابت بین آنها، قصد دارد در میزان تولید ملی جهش ایجاد کند. به اعتقاد رضایی راه ایجاد تحول در میان تک تک ایرانی ها باایجاد تحول اجتماعی امکان پذیر است. با باز کردن مسیر حرکت برای مردم دوباره امکان این را پیدا خواهیم کرد که کشورمان را به رتبه‌های بالای پیشرفت و تعالی جهانی می‌رسند.
ظرفیت‌سازی برای مشارکت دادن نخبگان و کارشناسان و بسیج توانایی¬ها و منابع ملی که در دست مردم و در اقلیم ایران است راهیست که وی و مشاورانش در تدوین برنامه های انتخاباتی ایشان بر آنها تاکید کرده و راه های محقق کردن آنها را پیش بینی کرده اند.
رضایی محیط اقتصادی کنونی ایران را در واقع نوعی خودتحریمی می داند و معتقد است که باید این محیط را برای تولید ملی آماده کرد. وی که بارها بر لزوم دوری از سیاست زدگی در همه عرصه های غیر سیاسی کشور از فرهنگ و هنر و ورزش گرفته تا اقتصاد تاکید کرده است معتقد است که برای تغییر اوضاع نامناسب کنونی دولتمردان باید به توصیه‌های اقتصاددانان کشورمان گوش بدهند.
محسن رضایی تقویت پس‌انداز ملی را با جداسازی حساب درآمدهای نفتی از حساب‌های بانک مرکزی ممکن می داند و معتقد است که می توان با پشتوانه قرار دادن درآمدهای نفتی برای پس‌انداز ملی کشور و تبدیل یارانه-های تورمی به یارانه¬های درآمدی و تولیدی این امر را محقق کرد. او به این منظور طرح یارانه های سبز را مطرح کرده است که مورد استقبال کشاورزان و دامداران در کنار بسیاری از کارشناسان اقتصادی قرار گرفته است.
آنچه برنامه های رضایی را در جهت تحقق هدف «توسعه متعالی» پیش می برد تاکیدی است که او بر ضرورت کاهش وابستگی زندگی مردم و اقتصاد جامعه به دولت است. اتکای جامعه به خود بویژه از جنبه اقتصادی می تواند دست دولت و پای سیاست را از زندگی مردم بیرون کرده و جامعه را به شکوفایی برساند.
 

ارسال نظر
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
HAMID
|
-
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۹
0
2
باسلام باتشكرازوب لاگ موفق شما
پرسش:چنددرصدمردم اين باوررادارندكه مي توانندباانتخاب آگاهانه مي تواننددرسرنوشت خودوكشورتاثيرگذارباشند؟ كسي راانتخاب نمايندكه درطول هشت سال جنگ رافرماندهي كندوتوانست بااقتداربراين جنگ موفق باشدوباتحصيلات عالي درمقطع دكتراي اقتصادمي توانداين كشوررابه پيشرفت عالي برساندواين كشوربه علت گراني وبالابودن قيمتها نتواندپيشرفت كندپس كسي جزدكترمحسن رضايي نيست كه باتمام جديت مي توانداين جامعه رانجات بدهداين سخنان من نيست بلكه سخنان مردم ووجوانان اين كشوراست كه باتمام وجودازايشان حمايت مي كنندتابهترين فرددرانتخابات رياست جمهوري راكسي جزآقاي دكترمحسن رضايي راحمايت كنند