به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در مشهد، با اشاره به پیام آزادی 48 زائر ایرانی ربوده شده در سوریه اظهار کرد: آزادسازی این اسراء نشان میدهد که نیروهای معارض در سوریه اهل مذاکره و صحبت هستند بنابراین توصیه بنده به مسئولان سیاسی کشور این است که از مذاکره با گروههای معارض سوری خودداری نکنند.
وی افزود: نه تنها نباید از مذاکره خودداری کرد بلکه باید با این گروهها ارتباط برقرار کرد؛ اینکه امروز شاهدیم این اسراء آزاد شدند بیانگر این مطلب است که افراد زیادی در این گروههای معارض اهل مذاکره و صحبت هستند بنابراین باید ضمن حمایت از بشار اسد، با معارضان در سوریه نیز ارتباط داشته باشیم و این ارتباط را قطع نکنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: در گزارشاتی که اسراء ارائه دادند شاهدیم که رفتار فرهنگی برادران آزاده بر روی این نیروهای معارض بسیار تاثیرگذار بوده است؛ به گونهای که در زمانی که این آزادهها مشغول خواندن نماز یا قرآن بودند، برخی از گروگانگیران آنها را همراهی میکردند.
وی با اشاره به تبلیغات سوء علیه نظام جمهوری اسلامی تصریح کرد: اینکه شاهدیم این چنین رفتار فرهنگی برادران آزاده بر گروگانگیران مؤثر بوده، بیانگر این است که تبلیغات سوئی علیه جمهوری اسلامی ایران در میان معارضان سوریه صورت گرفته است در حالی که وقتی آنها با حقایق آشنا میشوند، تحت تاثیر قرار میگیرند.
رضایی یادآور شد: بنابراین در این راستا باید این ارتباط فرهنگی را گسترش دهیم و این فضاسازی که علیه ایران اسلامی صورت گرفته و این تبلیغات مسموم را خنثی کنیم.
دولت ترکیه نباید در مسائل داخلی سوریه تا این حد دخالت کند
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به دخالت مستقیم کشورهایی چون ترکیه و قطر در سوریه و ارتباط مستقیم این کشورها با گروههای معارض سوری گفت: به نظر بنده دولت ترکیه اشتباه میکند؛ دولت ترکیه نباید در مسائل داخلی کشور سوریه تا این حد دخالت کند.
وی متذکر شد: این دخالتها تفسیر خوبی ندارد؛ امروز این تفسیر بیان میشود که ترکیه قصد دخالت در مسائل داخلی سوریه را دارد در حالی که این دخالت در امور داخلی یک کشور آن هم به وسیله انفجارات و اقدامات مسلحانه شاید به مصلحت نباشد.
رضایی ادامه داد: رابطهای که در گذشته دولت ترکیه با دولت بشار اسد داشت، رابطه خوبی بود از طرفی دولت ترکیه با گروههای معارض سوری نیز رابطه خوبی دارد.
وی خاطر نشان کرد: این در حالی است که دولت ترکیه میتوانست با استفاده از این رابطه خوب با گروههای معارض به سوریه در حل بحران به دولت سوریه کمک کند ولی متاسفانه شاهدیم که دولت ترکیه از ارتباط با معارضان سوریه استفاده منطقی و انسان دوستانه به عمل نیاورد.
رفتار دولت قطر در مورد سوریه قابل تفسیر و فهم نیست
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پایانی سخنانش با اشاره به دخالت دولت قطر اظهار کرد: رفتار دولت قطر در این میان اصلا قابل تفسیر و فهم نیست؛ کشوری مانند قطر که در حوزه خلیج فارس قرار دارد اینکه وارد درگیریهایی در حوزه دریای مدیترانه شود به هیچ وجه معنای شفافی نداشته و قطعا به مصلحت دولت قطر نیست.
وی تصریح کرد: باید قطر در این میان به عنوان عضوی از کنفرانس اسلامی با ایران و دیگر کشورها همکاری کند تا راه مسالمتآمیزی برای حوادث سوریه در پیش گرفته شود.