سرلشکر پاسدار محسن رضایی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو:
کد خبر: ۳۱۳۳|
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۶
تعداد نظرات: ۴ نظر
دکتر محسن رضایی یک‌شنبه شب در گفت‌وگوی ویژه خبری، گفت: ما به‌عنوان بازیگر و عنصر تاثیرگذار منطقه‌، قاعدتا در مذاکرات با کشورهای مرتبط شرکت می‌کنیم.
به گزارش «پایگاه اطلاع رسانی دکتر محسن رضایی»، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، شامگاه یک‌شنبه در برنامه زنده گفت‌وگوی ویژه خبری در شبکه دوم سیما، پس از تبریک عید با سعادت غدیر خم و دهه ولایت، در خصوص رتبه بالای شاخص امنیت در میان شاخص‌های دیگر کشور گفت: اجازه می‌خواهم به همایش سراسری فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کنم. در 26 شهریور 64، حضرت امام(ره) حکم تجهیز سپاه پاسداران به سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی را صادر کردند که تا قبل از آن، چنین تشکیلاتی نداشتیم. از آن تاریخ به بعد، در چنین روزی گردهمایی سالانه فرماندهان تشکیل می‌شود که در گذشته با حضرت امام و اکنون با مقام معظم رهبری دیدار کرده و برای یک سال آینده خطوط اصلی راهبردی را از زبان امامشان می‌شنوند و برای دفاع و امنیت کشور در ماه‌های آینده، برنامه‌ریزی می‌کنند. در همان ایام حضرت امام در آخرین پیام خود به چنین جمعی، فرمودند که ما باید پس از جنگ بیشترین توجهمان به بازسازی نیروهای مسلح بوده و به فکر دفاع همه‌جانبه باشیم. بعد از جنگ باید برای برطرف کردن ضعف‌های نظامی همت کنیم. این سنت تا امروز ادامه پیدا کرد و امروز هم مقام معظم رهبری تاکیدشان بر امنیت بود. ایشان فرمودند وقتی امنیت باشد مردم از خانه بیرون می‌آیند، کار می‌کنند و می‌توانند آرامش و نشاط و شادابی داشته باشند؛ اما یک کشور ناامن نه اقتصادش به‌راه است و نه علم و دانش و نه این‌که امنیت در خانواده‌ها وجود دارد. در جمهوری اسلامی، امنیت پایدار یکی از دستاوردهای این انقلاب است که خودکفا است و متکی به قدرت‌های بین‌الملل نیست.
هر چه برد موشک‌های ما بیشتر شود، احتمال جنگ کمتر می‌شود/ اکنون ما در اداره کشور تردید داریم.
حالا آمریکا اگر قهر کند و بگوید هواپیما و موشک به شما نمی‌دهم مشکلی نداریم درصورتی‌ که قبلا می‌توانست با ندادن سلاح سبک، شاهان ایران را تسلیم کند. در انقلاب تحول بزرگی صورت گرفته که کمتر به آن پرداخته می‌شود. ما امروز در وضعیتی هستیم که بزرگ‌ترین قدرت منطقه آسیای جنوب غربی هستیم. این قدرت چه در داخل و چه در بیرون حس می‌شود. همین امروز مقام معظم رهبری یک جمله به نقل از شورای راهبردی آمریکا، قرائت کردند که آن‌ها گفته‌اند سپاه پاسداران در نظم منطقه هم موثر است و دلیل آن، اقتدار و امنیت پایداری است که خودکفا هم هست. ما تجهیزاتمان را خودمان درست می‌کنیم. سازمان‌دهی هم با خودمان و متکی بر دانش خودمان است. در دفاع مقدس تولید و به بیرون هم صادر کرده‌ایم. این‌که امروز چرا حزب‌الله سر پای خودش ایستاده، مربوط به دانشی است که از ما گرفته. یا این‌که در عراق تکفیری‌ها موفق نمی‌شوند به دلیل فنون و مهارت‌هایی است که ایران به آن‌جا صادر کرده است.
استاد دانشگاه جامع امام حسین(ع) در پاسخ به سوالی در خصوص حفظ جایگاه امنیت و اقتدار ایران گفت: این امنیت و اقتدار متکی به چند عنصر است، اول ایمان و شهادت‌طلبی است که نمونه آن را امروز در مدافعین حرم می‌بینیم. مسئله دوم فکر، خلاقیت و نوآوری است که در سپاه موج می‌زند و هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی نیروهای انقلاب را بگیرد. سومین مسئله هم تجهیزات است که به هیچ وجه نباید عقب بیفتیم. در هر سه بعد باید تلاش کنیم. امروز پرتاب موشک‌های ما بسیار دقیق شده و خطای آن به کمتر از چند متر رسیده. دنیا متعجب است که ما در دو هزار کیلومتر، به خطای دو تا چهار متر رسیده‌ایم! این فوق‌العاده است و نیروهای ما به سمت کم‌تر کردن خطاها و کیفیت پرتاب بهتر رفته‌اند. هم‌زمان هزینه‌ها را نیز کمتر کرده‌ایم. الان نسبت به چهار پنج سال پیش موشک‌ها را با یک‌دهم قیمت قبل، تولید و نود درصد صرفه‌جویی کرده‌ایم. دشمنان ما هم روز به روز سلاح‌های جدیدی تولید می‌کنند.
دکتر رضایی به سهم ارکان مختلف کشور در امنیت اشاره کرد و افزود: نیروهای مسلح در کانون این امنیت هستند اما امنیت، دیگر فقط سخت‌افزاری نیست. ابعاد مختلفی دارد. ابعاد فرهنگی، اقتصادی، سیاسی. امنیت ملی از چندین مولفه تشکیل می‌شود. مثلا انسجام ملی و این‌که حرف‌های خلاف یک‌دیگر نزنیم، به امنیت ملی مرتبط است. هر وقت این خبرها در کشور زیاد می‌شود به یاد سال قبل از جنگ می‌افتم. در آن سال، دولت بازرگان اشتباهات بزرگ راهبردی کرد و قرارداد تسلیحاتی با آمریکا، ایتالیا، آلمان، انگلیس و فرانسه را لغو کرد. گفتند سلاح برای چه می‌خواهیم؟ مدت خدمت نظام‌وظیفه را نصف کرده و خسارت زدند. هر وقت این صداها را می‌شنوم می‌گویم نکند می‌خواهد جنگ بشود. این حرف ضد امنیتی است. بعضی وقت‌ها بیان این حرف‌ها ممکن است ناشی از اشتباه باشد یا برخی جو سازی‌ها. بعضی مسئولین کشور  در میدان دشمن بازی می‌کنند بدون این‌که بدانند و بفهمند. یک‌مرتبه وارد میدان بازی دشمن شده و دیر متوجه می‌شوند. این کارها خوب نیست.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس گفت: امنیت، مولفه‌های مهمی دارد. نیروهای مسلح باید آماده باشند. آمادگی، پنجاه درصد اقتدار است. در ده پانزده سال اخیر، چند حمله به ایران را در نطفه خفه کرده‌ایم. بعد از جنگ، سه بار اسرائیلی‌ها قصد حمله به ایران را داشته‌اند و حتی هواپیماهاشان را روی باند فرستادند. دوبار هم آمریکایی‌ها چنین قصدی داشتند. بوش در کتاب  خاطراتش نوشته است که به پنتاگون دستور حمله به ایران را داده بودم ولی افسران ارشد آمدند و مانع شدند. دو سال پیش چند نفر از کابینه نتانیاهو به‌هنگام خروج از کابینه دولت اسرائیل، افشا کردند در مقابل دستور حمله به ایران، ما بودیم که اعتراض کردیم که نمی‌شود به ایران حمله کرد.

هر چه برد موشک‌های ما بیشتر شود، احتمال جنگ کمتر می‌شود/ اکنون ما در اداره کشور تردید داریم.
رضایی گفت: دکترین ما  بازدارندگی است و نمی‌خواهیم جنگ بشود. اگر بخواهیم جنگ نشود باید خودمان را آماده نگه داریم و باید خودمان را به دشمن نشان بدهیم که اگر حمله کنید، جان سالم به در نمی‌برید. یعنی رعب ایجاد کنیم. همین رعب، عامل بازدارندگی شده است. این امنیت به‌خاطر وحشت آن‌ها از عواقب حمله به ایران است. چرا می‌خواهیم به این رعب، آسیب وارد کنیم؟ ما می‌خواهیم جنگ نشود. دکترین ما بازدارنگی است. هر چه برد موشک‌های ما بیشتر شود، احتمال جنگ کمتر می‌شود. هر چه آمادگی و انسجام ما بیشتر باشد، امنیتمان بیشتر خواهد شد. اگر آمادگی و مولفه‌های لازم را نداشته باشیم، آن‌ها حمله می‌کنند و زندگی مردم مانند کشورهای همسایه مختل می‌شود. اطراف ما در آشوب است؛ حتی ترکیه که کمی امنیت داشت. حوادث متعدد، از کودتا تا انفجارها و جنگ با کردها در استان‌های شرقی و جنوب شرقی، ترکیه را ناامن کرده است. تقریبا هر روز هواپیماهای ترکیه، استان‌های خودشان را بمباران می‌کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص بعضی جوسازی‌ها پیرامون موضوع امنیت کشور گفت:  روشن است که پارازیت‌هایی که در کار ما ارسال می‌شود جنبه‌های مختلفی دارد. بعضی از نظر اعتقادی با انقلاب و نیروهای نظام مشکل دارند و نمی‌توانند آرامش داشته باشند. بعضی‌ها به‌خاطر پاسخ نداشتن برای حل مسئله اقتصاد به نظامی‌ها گیر می‌دهند. نظامی‌ها و نیروهای انقلاب از اول انقلاب تا کنون کار بزرگی انجام داده‌ و مسئله اقتدار را حل کرده‌اند. چرا این‌ها اقتصاد را حل نمی‌کنند؟ تحریم‌های ما در مسائل نظامی بیشتر بوده یا در اقتصاد؟ چطور ما در اقتدار تبدیل به قدرت بزرگ شده‌ایم اما آقایان در اقتصاد که محدودیت‌های کمتری هم داشته، مشکل دارند؟ شما بروید مشکلات تورم و بی‌کاری و اقتصاد را حل کنید. چه کار به اقتدار دارید؟ اقتدار که باعث شده شما امنیت داشته باشید، کار و تولید کنید. این‌که به نفع شما بوده. فکر می‌کنم این حرف‌ها، نوعی فرار به‌جلو به‌جای پاسخ به انتظارات مردم از مسئولین، در اقتصاد است. چون نتوانسته‌اند بعد از برجام موفقیتی به‌دست بیاورند به موضوع موشک و اقتدار گریز می‌زنند. ما خیلی راحت به این‌ها عرض می‌کنیم اقتصاد ایران حل نخواهد شد مگر این‌که همان راهی را بپیمایید که در اقتدار ما طی کرده‌ایم. آن راه را دوستان ما در اداره کشور و اقتصاد دنبال کنند. راه‌های غلط، اقتصاد ایران را به سرو سامان نمی‌رساند. راهی که پیموده شده و تجاربش وجود دارد را پی بگیرند. ما با دست خالی موانع را پشت سر گذاشتیم. با دست خالی خرمشهر را آزاد کردیم. الان که وضع ما خیلی بهتر از دوران جنگ است. نیروی انسانی تحصیل‌کرده و دانشگاه‌های خوبی داریم. گویی دوستان ما راه را گم کرده‌اند و بعضی‌ها چون پاسخی به انتظارات مردم ندارند، به موضوع اقتدار و امنیت کشور گیر می‌دهند.

رضایی در پاسخ به این سوال که چرا بعضی از سیاسیون ما به این باور نرسیده‌اند که بی‌اعتمادی به دشمن یکی از عناصر قدرت نرم ایران است، گفت:  صد سال است که روشن‌فکران ما مرتب اشتباه می‌کنند و فریب قدرت‌های بین‌المللی را می‌خورند. در مشروطه فریب انگلیس و در ملی شدن صنعت نفت فریب آمریکا را خوردند و دستاوردهاشان هدر رفت. مصدق، از دست انگلیس به آمریکا پناه برد و آمریکا علیه او کودتا کرد. ما در انقلاب اسلامی اعتماد به انگلیس و آمریکا را کنار گذاشتیم و  این دندان را کشیدیم و بیرون پرتاب کردیم که به هیچ‌وجه به قدرت‌های بین‌المللی مثل آمریکا و انگلیس اعتماد نکنیم. هرگاه این کار را کردیم، پیشرفت کرده و هرگاه منتظر آن‌ها ماندیم، فرصت‌ها را از دست دادیم. اکنون دولتمردان در اداره کشور تردید دارند . خیلی‌ها منتظرند تا آمریکا با ایران رابطه برقرارکند. برای همین کار نمی‌کنند و آن انرژی درونی و خودباوری را بروز نمی‌دهند. آسمان رویایی به‌نام ارتباط با آمریکا ترسیم کرده و وقت مردم و کشور را گرفته‌اند. لذا بی‌اعتمادی به قدرت‌های بین‌الملل یک دستاورد تاریخی است که از مشروطه تا ملی شدن صنعت نفت به‌دست آمده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این‌که بعد از انقلاب ما بارها آمریکایی‌ها را آزموده‌ایم، ادامه داد: در زمان دولت سازندگی، آقای هاشمی به من گفت که آقای تورگوت اوزال، رئیس‌جمهور ترکیه، از آمریکا پیام آورده که اگر کمک کنید و گروگان‌های آمریکایی در لبنان آزاد شوند، آمریکا قول داده کاری می‌کند که ایرانی‌ها فکرش را هم نمی‌کنند؛ شما یک کاری بکنید. با این‌که ما نمی‌توانیم به حزب‌الله لبنان دستور بدهیم اما یکی از دوستان را فرستادیم و به سختی حزب‌الله را قانع کردیم و گروگان‌ها آزاد شدند. بعد از آن هرچه به تورگوت اوزال گفتیم که آن قول ما کاری می‌کنیم‌ که ایرانی‌ها فکرش را نمی‌کنند چه شد؟ آمریکایی‌ها بارها تست شده‌اند. لذا باید برگردیم و تکیه به زانوی خودمان بزنیم. ما هر چه از موضع قدرت، جلو برویم، آمریکایی‌ها ناچار می‌شوند راه را برای ما باز کنند.
هر چه برد موشک‌های ما بیشتر شود، احتمال جنگ کمتر می‌شود/ اکنون ما در اداره کشور تردید داریم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نتیجه تعامل در برجام گفت: در بحث برجام مشکل این است که بانک‌های بزرگ جهان با ما کار نمی‌کنند. سوئیفت باز هست اما وقتی بانک‌های بزرگ کار نمی‌کنند، بانک‌های کوچک هم بعضا کار نمی‌کنند. یا در مورد پول‌هایی که در کشورهای مختلف داریم و ده میلیارد و چهل میلیارد و پنج میلیارد یک‌جا داریم، در تبدیل پول‌هامان به دلار مشکل داریم. در انتقال و جابجایی مشکل داریم. بانک‌ها می‌گویند آمریکایی‌ها به ما گفته‌اند مراقب باشیم. یعنی تهدید کرده‌اند. در عمل، برخلاف برجام اقدام می‌کنند. انتظارات مردم بالا رفت اما چیز دندان‌گیری برای کشور حاصل نشد. البته حسن مذاکرات این بود که ایران در سطح بالای بین‌المللی با قدرت‌های جهانی پشت یک میز نشست. برای آمریکایی‌ها هم منافعی داشت. آن‌ها بین یک دو راهی گیر کرده بودند. آمریکایی‌ها یا باید عقب می‌آمدند یا باید به سمت جنگ پیش می‌رفتند. اوباما و کری، با مذاکرات آمریکا را از یک باتلاق نجات دادند. البته با این مذاکرات حریم امنیتی ما افزایش پیدا کرد. دنیا فهمید که آمریکا به خاطر نداشتن قدرت جنگ با ایران با ما مذاکره کرد. این نقطه مثبتی برای ما بود.
رضایی در خصوص تلاش آمریکایی‌ها برای مذاکره در موضوعات دیگر منطقه‌ای با ایران گفت: ما در برجام هم با آمریکایی‌ها مذاکره مستقیم نداشتیم. آمریکایی‌ها می‌خواستند در برجام بقیه قدرت‌ها را حذف کنند و با ما مستقیم حرف بزنند. الان می‌خواهند در موضوع منطقه هم با ما مستقیم مذاکره کنند. منطقه که مربوط به آمریکایی‌ها نیست که ما با آن‌ها صحبت بکنیم. در آینده ممکن است میز مذاکره با هشت تا ده قدرت جهانی شکل بگیرد. مثل این‌که روسیه وارد مذاکرات شده، این بحثی دیگر است. آن مذاکره با آمریکا نیست. آمریکایی‌ها می‌خواهند خودشان با ما مذاکره کنند. ما به آن‌ها بی‌اعتماد هستیم مذاکره با آمریکا را قبول نداریم. ما به‌عنوان بازیگر و عنصر تاثیرگذار منطقه، قاعدتا در مذاکرات با کشورهای مرتبط شرکت می‌کنیم.

اولین هدف آمریکایی‌ها از مذاکره دو جانبه با ایران این است که می‌خواهند پشتوانه مقاومت را متزلزل کرده و قدرت رزمندگی را از نیروهای مقاومت بگیرند. می‌خواهند فرصت به‌دست بیاورند. می‌خواهند وقت‌گذرانی کنند. مگر الان در سوریه آتش‌بس نیست؟ دیروز آمریکایی‌ها از پشت به ارتش سوریه خنجر زدند. در منطقه دیر الزور و فرودگاه آن منطقه، به ارتش سوریه حمله کردند. دو هواپیمای آمریکایی اف 16 از اردن و دو بمب‌افکن ای10 از خاک ترکیه به این سربازان و افسران حمله کردند و 85 کشته بر جای گذاشتند. بلافاصله داعش منطقه را گرفت. از دیروز ارتش سوریه با همکاری روسیه دنبال آزادسازی منطقه است. این نتیجه آتش‌بس و اعتماد به آمریکا است.
وی به نقش ایران در مسائل منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: نقش ما کمک به مقاومت است و از هر کاری که بر اساس قوانین خودمان و بین‌الملل باشد دریغ نمی‌کنیم. آموزش داده، کارهای مستشاری کرده و جبهه مقاومت را حفظ می‌کنیم؛ چرا که ناامنی منطقه به ایران هم کشیده می‌شود. امنیت منطقه به هم پیوسته است. امنیت ایران از امنیت عراق و سوریه و خلیج فارس جدا شدنی نیست. امنیت منطقه به هم گره خورده. ما باید این امنیت را حفظ کنیم. البته در چارچوب توانایی‌های خودمان. ما پول زیادی نداریم اما دانش داریم و کار مستشاری می‌کنیم و آموزش می‌دهیم تا ارتش سوریه، حمله و دفاع را یاد بگیرند و مناطق آزاد شده را حفظ کنند.
سرلشکر محسن رضایی در خصوص تعبیر و تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص جنگ نامتقارن، افزود: در جنگ نامتقارن با توانایی‌هایی وارد می‌شوید که دشمن آن توانایی‌ها را ندارد. دشمن هر چه می‌خواهد داشته باشد. مهم این است که شما چیزی داشته باشید که او آن را ندارد. یک مثال، ایمان است. رزمندگان مومن، شب و روز نمی‌شناسند و برای دفاع از انقلاب و مردم از جانشان مایه می‌گذارند. حتی داعشی‌ها که در ساعات اولیه با شعارهای اسلامی جلو می‌آیند، فقط تبلیغات است و تکیه‌گاه عمیقی ندارند. دوم، فکر و خلاقیت است. در زمین اگر متوقف بشویم از دریا می‌آییم. در جنگ، فرماندهان عراق نمی‌توانستند تحلیل کنند که ما از کجا حمله می‌کنیم. مسئله سوم سلاح‌هایی است که ما می‌سازیم. سلاح‌های خاص ما مانند قایق‌های تندرو در برابر ناوهای بزرگ آمریکایی، از نظر ظاهری کوچک هستند اما اگر از افسران دریایی آمریکا بپرسید که از ناوهای روسی می‌ترسید یا قایق‌های تندروی ایران، می‌گویند از این قایق‌های تند رو می‌ترسیم. این تجهیزات متناسب با جنگ خود ماست. این جنگ نامتقارن است. عربستان در سال 2014 چهارمین مصرف‌کننده و خریدار سلاح‌های نظامی بوده و در سال 2015 خریدهای نظامی‌اش از روسیه جلو زده و سوم شده است.  87 میلیارد دلار بسیار زیاد است.  ایران مگر چقدر پول برای مسائل نظامی‌اش می‌دهد؟ در تمام هشت سال جنگ، صد میلیارد درآمد داشتیم و حدود 22 میلیارد صرف جنگ شد. چیزی حدود 20 درصد بودجه ارزی کشور. بودجه نظامی ما قابل مقایسه با عربستان نیست. امارات بودجه نظامی‌اش از ما بیشتر است. انبوهی موشک و هواپیما خریده‌اند. حالا چه‌کار می‌خواهند بکنند؟ من فکر می‌کنم می‌خواهند دو دستی به ما تحویل بدهند که ما تا پانرده سال تجهیز بشویم. اگر عربستان به ما حمله کند صدها هواپیما و توپ و تانک را از آن‌ها می‌گیریم. ما وقتی از جنگ با عراق بیرون آمدیم حدود هزار توپ و هشتصد تانک از ارتش عراق غنیمت گرفته بودیم. فکر می‌کنم  این تسلیحات هم ان‌شاءالله دست نیروهای انقلابی، حالا چه دست ما و چه دست نیروهای انقلابی که جای آل‌سعود می‌آیند، می‌افتد و علیه آمریکا  و اسرائیل به‌کار گرفته می‌شود.


ارسال نظر
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
منوچهر لطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
0
0
سلام
صراط مستقیم
اجرای دقیق تشکیل ستاد فرماندهی سیاستهای اقتصاد مقاومتی است
مقاومت اسلامی
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
0
0
جاء الحق وذهق الباطل ان الباطل کان ذهوقا- قرآن کریم
منوچهر لطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
0
0
سلام
همه مردم میدانند
دفاع در جمهور ی اسلامی ایران اصل است
مقاومت اسلامی
منوچهر لطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۹
0
0
سلام
همه مردم میدانند
دفاع در جمهور ی اسلامی ایران اصل است
مقاومت اسلامی